De vloot

 

 

 

 

 

Dé allerleukste club van Vlaardingen!

Assam II

Het korpsschip ASSAM II is een binnenvaartschip uit 1934 dat geheel door de vereniging zelf is omgebouwd. Het schip is geschikt voor alle binnenwateren en biedt slaapplaats aan een vijftig-tal zeekadetten. Aan boord bevindt zich een grote wasplaats met douche en wasmachine en de kombuis is volledig uitgerust om voor een grote groep goed en verantwoord te kunnen koken. Aan goede voeding wordt aan boord dan ook veel belang gehecht.

RS Quest

Dit snelle zeilbootje wordt gebruikt om de zeekadetten te leren varen in een snelle, polyester, zeilboot. Het zeilen is totaal anders dan in een beenhakker. Met de RS Quest worden regelmatig zeilwedstrijden gehouden met andere korpsen door heel Nederland.

Herkules

De stoere sleepboot Herkules is al enige tijd in het bezit van de zeekadetten. Deze 35pk sterke sleepboot wordt gebruikt om de beenhakkers mee te slepen (een record is 18 vletten!!) of instructie mee te varen door bijv. het Westland, of meegenomen worden op kampen.

Stockpaert

Deze zeilboot hebben wij ontvangen van een burger uit Vlaardingen. Een polyester bootje wat snel zeilt. 5,30m lang met een zeiloppervlak van 14,5m2. Sloepgetuigd en met een diepgang van 0.80m prima geschikt om te zeilen op de binnenwateren (en de Foppenplas)

Beenhakkers

De (drie) stalen vletten worden gebruikt om elke zeekadet te leren zeilen, roeien of wrikken. Deze 6 meter lange vlet kan tegen een stootje en je kunt hier gemakkelijk in leren zeilen. Het roeien en wrikken gaat wat zwaarder als je nog een jonge kadet bent, maar door genoeg te oefenen en de techniek te leren, kunnen ook de jongere zeekadetten met de vletten overweg.

WR-1

Deze zeilsloep maakt geen deel uit van de vloot van het korps. Alleen tijdens het jaarlijkse, landelijke, zomerkamp wordt er in deze grote zeilsloepen gezeild.

Zeilen in WR-1 sloepen

Tijdens de zomerkampen wordt er vaak gezeild in de WR-1 sloepen. Deze WR-1’s zijn dan in bruikleen van de Koninklijke Marine.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.

Share This