Activiteiten

Elke zaterdag komen de zeekadetten van 11.00 uur tot ca. 17.30 uur samen aan boord van de Assam II.

Dé leukste club van Vlaardingen

Korpsdag

Zaterdag

11.00 – ca. 17.30 uur

Vaardagen

Hemelvaart

Woensdagavond tot zondagmiddag

Zomerkamp

Een week op pad tijdens de zomervakantie.

Wat doen we op een zaterdag?

Op een zaterdag zijn de kadetten in divisies onderverdeeld;

  • De instructie-divisie gaat zeilen, motorboot varen of roeien
  • de wacht-divisie houdt de wacht en waakt over het schip
  • De onderhouds-divisie onderhoudt de Assam, kleine vaartuigen of ander materiaal

Tijdens de wintermaanden wordt er van 11.00 tot 13.00 uur theorie instructie gegeven. De praktijk instructies vinden het gehele jaar door plaats, tijdens bovengenoemde activiteiten.

Elk jaar worden kampen georganiseerd, waar er òf met de ASSAM II op wordt uitgetrokken òf met tenten en vletten, naar locaties als het Brielse Meer, Haringvliet, Biesbosch, Kager plassen, IJsselmeer en Grevelingen.

Tijdens deze kampen wordt het geleerde in de praktijk gebracht; de hofmeesters slaan aan het koken, de machinisten zorgen dat alles blijft draaien en de nautische dienst zorgt dat het schip gevaren wordt. Daarnaast wordt veel tijd besteed aan zeilen, roeien, het maken van trektochten, zwemmen en ga zo maar door; alles op, rond in en met het water.

 

 

Wat verder weg?

De zeekadetten zijn over de hele wereld verspreid en regelmatig vinden uitwisselingen plaats. De mogelijkheid bestaat dat de zeekadetten naar Canada, Verenigde Staten, Groot Brittannië, België, Japan, Zweden, Hong Kong, Zuid-Afrika, Bermuda en Korea kunnen gaan, om daar kennis te maken met andere zeekadetten en hun cultuur.

Zo zijn er van het korps Vlaardingen in het verleden uitwisselingen geweest naar: Canada, Amerika, Engeland, België, Schotland, India, Zweden en Japan.

Dichterbij huis: Rotterdam de Wereldhaven. Een locatie waar zeekadetten zich kunnen verdiepen in al het maritieme wat het te bieden heeft. Regelmatig gaan zeekadetten een dag meevaren op schepen van de loodsdienst, worden excursies georganiseerd naar schepen of bezoeken gebracht aan tentoonstellingen. Het korps onderhoudt ook nauwe banden met de Hr.Ms. Vlaardingen.

 

 

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.

Share This